Kesalahan Umum yang Dialami oleh Ahli Gabungan Dalam Pemasaran

pemasaran

Anda mungkin terkejut mendengar bahawa 95% ahli gabungan tidak menghasilkan wang sedangkan pemasaran gabungan adalah perniagaan dalam talian yang terbukti menguntungkan di mana sekutu dapat memperoleh pendapatan mewah. Apakah kesalahan yang dilakukan oleh sekutu ini yang gagal dalam perniagaan gabungan? Sekiranya anda ingin berjaya dalam pemasaran gabungan, anda mesti mengelakkan kesalahan biasa yang dilakukan oleh kebanyakan ahli gabungan dan mengikuti jalan kejayaan yang terbukti.

Berikut adalah kesilapan biasa yang dilakukan oleh sekutu dalam pemasaran:

1. Laman Web Mereka Tidak Sesuai dengan Mesin Pencari

Enjin carian adalah agenĀ 918Kiss2 Malaysia penting antara pengguna internet dan laman web anda. Mesin pencari akan menyusun hasil carian yang paling relevan berdasarkan kata kunci yang dimasukkan ke dalam kotak carian. Mereka adalah sumber terbaik untuk trafik jangka panjang dan percuma untuk laman web afiliasi anda. Sekiranya anda mahu perniagaan gabungan anda berjaya, laman web anda mesti dijumpai oleh enjin carian pada kata kunci carian yang berkaitan. Oleh itu, laman web anda mesti dibina dan dioptimumkan untuk enjin carian dengan seberapa banyak kata kunci dan kandungan yang relevan sehingga mesin pencari akan mencari halaman anda untuk seseorang yang mencari produk / perkhidmatan / maklumat yang disediakan di laman web afiliasi anda.

2. Gunakan Sepanduk Terlalu Banyak

Salah satu kesalahan yang sering dilakukan oleh sekutu adalah mereka menggunakan terlalu banyak sepanduk di laman web afiliasi mereka. Walaupun Sepanduk dengan grafik dan animasi akan menjadikan laman web anda kelihatan menarik, pemasaran sepanduk tidak akan berfungsi untuk semua ceruk pasaran. Anda mesti mengkaji keberkesanan penggunaan sepanduk di ceruk pasar yang anda minati untuk mempromosikan produk afiliasi. Pasaran khusus seperti perjudian kasino, permainan dan hiburan mungkin berfungsi dengan baik dengan sepanduk tetapi perniagaan kewangan, saham dan rumah mungkin tidak menarik pengguna internet untuk mengklik sepanduk tersebut. Jangan isi laman web anda dengan sepanduk; sebaliknya anda harus berusaha dengan mempunyai kandungan yang lebih relevan, sokongan peribadi dan penerangan ringkas dengan pautan teks yang berkaitan.

3. Menggunakan Perkhidmatan Percuma

Ahli gabungan yang mempunyai laman web mereka dihoskan di laman web hosting percuma dengan alamat e-mel percuma akan menjadikan laman web mereka kelihatan tidak profesional. Melakukan ini adalah seperti menghantar mesej kepada pelawat laman web anda bahawa anda sama sekali tidak menjana wang atau anda benar-benar tidak melakukan apa yang anda lakukan. Kemudian, bagaimana pelanggan berpotensi atau pembeli produk gabungan anda dapat mempercayai apa yang anda promosikan?

Nama domain dan perkhidmatan web hosting murah hari ini, anda boleh mendapatkan nama domain dengan pakej hosting web yang baik dengan kurang dari $ 50 setahun. Dalam jangka masa panjang, ini akan menjadikan laman web anda kelihatan profesional dan lebih banyak pengunjung laman web anda akan memandang serius anda.

4. Fikirkan bahawa Hasil Gabungan Adalah Wang Mudah

Banyak sekutu memulakan perniagaan afiliasi mereka dengan harapan dapat menjana wang yang cepat & mudah. Mereka berpendapat bahawa pemasaran afiliasi itu mudah dan mereka boleh berjaya menjana pendapatan mewah tanpa perlu berusaha. Ahli gabungan yang berfikir untuk mendapatkan wang yang cepat dan mudah dari pemasaran gabungan biasanya akan kecewa dan menyerah.

Pemasaran afiliasi seperti perniagaan lain, anda perlu meluangkan masa dan usaha untuk membina asas dan mengikuti jalan yang diperlukan agar berjaya sebagai ahli gabungan yang memperoleh aliran pendapatan tanpa henti.

Ringkasan

Pemasaran afiliasi adalah model perniagaan yang terbukti dan banyak pemasar afiliasi telah berjaya dengan model perniagaan ini. Elakkan diri anda daripada melakukan kesalahan biasa yang dilakukan oleh kebanyakan ahli gabungan dalam pemasaran sekiranya anda ingin membuat kisah kejayaan anda sendiri dalam pemasaran gabungan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *